SKANDI FOOD & DESIGN

ここ数年のグルメブームは私の住むスカンジナヴィアでも盛り上がっています。スカンジナヴィアの食文化を北欧デザインと伴に紹介します。

Skandi Baking #1 初めてのパン・お菓子教室!

ご訪問ありがとうございます♪
Thank you very much for visiting my blog!

Skandi Cookingお料理教室が好評につき(と、能天気な私は思っています、笑)、
今月から北欧のパンとお菓子の教室、Skandi Bakingを始めました。
第一回目のテーマは「Kokos(ココナッツ)」。ノルウェーでは好んでお菓子やパンに使われる食材です。
パン一種、お菓子一種を作り、スープランチを召し上がっていただくという
形にさせていただきました
I started a baking class called `Skandi Baking´ this month after a successful launching of my cookery class `Skandi Cooking´.
The theme of this month was `coconuts´, which are popular ingredient for baking and for making sweets in Norway.

2013.10 Skandi Baking 2
Skolebrød カスタードクリームとココナッツのおやつパン。
パン生地はカルデモンの香る甘い生地で、ノルウェーの他のおやつパンの
ベースになるものです。
カスタードクリーム(クレム・パティシエール)もおさらいし、
パンにのせ焼き上げました。
We made sweet buns called `skolebrød´.
Custard cream-filled sweet buns are decollated with icing & coconut flakes.
My family loves this bun!

2013.10 Skandi Baking 3
Kokosbolle ココナッツボール
泡立てた卵白と砂糖をゼラチンで緩く固め、チョコレートでコーティングして
ココナッツフレークをまぶし固めます。
このスタイルはノルウェーのものですが、同じものがデンマークでは
flødebolleと呼ばれフレーバーもたくさんあります。
作り方がユニークで楽しんでいただけたのでは?
Known as `flødebolle´in Denmark, same thing is called `kokosbolle´in Norway.
While many flavours of flødebolle are found in Denmark, this single type -meringue, chocolate, coconut flakes- is common in Norway.
The way it is made is quite unique so we enjoyed making them!

2013.10 Skandi Baking 1
ランチにはノルウェーの家庭料理Lapskaus(牛肉と根菜のスープ)を召し上がって
いただきました♪
日本では余り見かけることがない根セロリ(sellerirot)やルタバガ(kålrot)を使って、牛肉のうまみと
根菜の香りと甘さをスープで楽しんでいただきました。
Lastly we had a traditional Norwegian soup `lapskaus´, which is made of beef and root vegetables.
Despite the simplicity of the ingredients, it was everyone´s surprise that the soup tasted wonderful :-)

イーストやゼラチンを入れ忘れるというハプニングに見舞われましたが
(それだけではなかったかも。。。汗)皆さんにフォローしていただきながら
Skandi Baking第一回目、無事終えることができました。ありがとうございます!
来月はクリスマス・ベーキングになります
お楽しみに
We´ll have Christmas baking sessions next month.

明日はいよいよハロウィーンですね。
ノルウェーでも子供達が楽しみにしている行事です♪
But before that, it´s Halloween tomorrow!
Children in Norway are also looking forward to the event.
Happy Halloween!


レシピブログに参加中♪
  1. 2013/10/30(水) 11:15:50|
  2. Events
  3. | Trackbacks:0
  4. | Comments:0
<<Weekend Inspiration #29 Photo book launching | HOME | ★recipe★ 300g強力粉で作るおやつパンboller>>

Comments

Post a comment


Only the blog author may view the comment.

Trackbacks

Trackbacks URL
http://skandimat.blog.fc2.com/tb.php/367-b2eb6ae8
Use trackback on this entry.

Profile

skandimat

Author:skandimat
ロンドンを経て、2008年よりノルウェー、オスロ在住。語学力を活かし、大好きな食に関する最新情報を現地からダイレクトにお届けするのが目標。ノルウェー人の主人との間に一男。

INSTAGRAM @ skandimat

Instagram

Calendar

07 | 2017/08 | 09
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
- - 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 - -

Latest journals

Link to Amazon

Monthly archive

Category

Category: None (20)
Restaurants (60)
Cafés (22)
Shops (6)
Materials & Products (10)
Recipes (186)
Culture & Trends (120)
Books (11)
Design (17)
Events (62)
Weekend Inspiration (54)

Latest comments

Search form

Display RSS link.

Link

add link

Friend request form

Want to be friends with this user.

Counter