SKANDI FOOD & DESIGN

ここ数年のグルメブームは私の住むスカンジナヴィアでも盛り上がっています。スカンジナヴィアの食文化を北欧デザインと伴に紹介します。

★recipe★ カニ肉入りフィッシュケーキ(Fish cake with crab meat)

ご訪問ありがとうございます♪
Thank you for visiting my blog!

先日テレビでお料理番組を観ていたら、作ってみたいものを見つけました!
記憶をたどりながら再現してみました♪
While I was watching cookery program on TV, I learned this recipe.
Seems easy to make AND looks so delicious!

Fish cake with crab meat 3
カニ肉入りフィッシュケーキ Fish cake with crab meat
ライムとショウガで香り付けをします♪
Lime and ginger flavours work so well with this dish.

■材料(3〜4枚分)
タラ torsk 300g
カニ肉 100〜150g (Kongekrabbeの足1本使用)
塩コショウ 適量
ライムの皮(すりおろし) 半個分
ショウガ(すりおろし) 1かけ分
卵白 1個分
パセリ(みじん切り) 大さじ1〜2

For 3-4 pates
300g cod
100-150g crab meat (I used king crab)
salt & pepper
grated rind 1/2 lime
1/2 tbs grated ginger
1 egg white
1-2 tbs chopped parsley

カニ肉はボールの中でほぐし、タラは包丁で細かく切り、カニ肉と混ぜる。
塩コショウで味付けし、ライムの皮とショウガのすりおろしを加える。
卵白を加え良く混ぜ、最後にパセリのみじん切りを加え混ぜる。
フライパンにバターとオリーブオイルを熱し、タラとカニ肉のパテを
セルクルなどで丸く整え焼く。
Chopped the cod into small pieces and mixed with the crab meat.
Add the grated rind lime and ginger, taste with salt & pepper.
Add the egg white and chopped parsley, then mix well.
Heat butter & olive oil in a pan, fry pates well both sides.

Fish cake with crab meat 1
火が通り、両面に美味しいそうな焼き目が付いたら出来上がり♪

Fish cake with crab meat 2
シンプルにバターソースを注いだお皿にフィッシュケーキをのせ、パセリを散らせています。
I made a simple butter sause and add a bit of parsley to decollate.

レシピはこちらからもご覧になれます♫
Cpicon カニ肉入りフィッシュケーキ by skandimat


`Bare Mat´& Mr. Hellstrøm
今日ご紹介したレシピはオスロで以前ミシュラン2つ星のレストランのシェフであった
Hellstrøm氏がテレビ番組で紹介したもの。
偶然にも先週末オスロで行われた料理の祭典「Taste of Oslo」でお会いしました♪
新しい料理本のサイン会だったので迷わず並んでゲット。
Today´s recipe was introduced by Mr. Hellstrøm in his TV program.
He has recently published a cookery book for home cooking.
With beautiful pictures, all the dishes in the book seems accessible!
Hellstrøm bare mat 2Hellstrøm bare mat 1
今までにもたくさんの素晴らしいフランス料理の本を出版されているのですが、
去年出版された子供向けの料理本に続き、今回のものも家庭料理用とハードルをぐんと下げられたもの。
それでも素敵な本なので(写真も!)機会があればぜひ手に取ってみて下さい♪

それでは皆さま素敵な週末をお過ごし下さい♪



レシピブログに参加中♪

Topic:Easy-to-make recipe - Genre:Gourmet

  1. 2013/09/06(金) 13:51:41|
  2. Recipes
  3. | Trackbacks:0
  4. | Comments:0
<<【restaurant】Restaurant Bagatelle (*), Oslo | HOME | 【Event】Idafrosk book launching(Idafroskさん出版記念朝食イベント)>>

Comments

Post a comment


Only the blog author may view the comment.

Trackbacks

Trackbacks URL
http://skandimat.blog.fc2.com/tb.php/341-22f91009
Use trackback on this entry.

Profile

skandimat

Author:skandimat
ロンドンを経て、2008年よりノルウェー、オスロ在住。語学力を活かし、大好きな食に関する最新情報を現地からダイレクトにお届けするのが目標。ノルウェー人の主人との間に一男。

INSTAGRAM @ skandimat

Instagram

Calendar

06 | 2017/07 | 08
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
- - - - - - 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 - - - - -

Latest journals

Link to Amazon

Monthly archive

Category

Category: None (20)
Restaurants (60)
Cafés (22)
Shops (6)
Materials & Products (10)
Recipes (186)
Culture & Trends (120)
Books (11)
Design (17)
Events (62)
Weekend Inspiration (54)

Latest comments

Search form

Display RSS link.

Link

add link

Friend request form

Want to be friends with this user.

Counter