SKANDI FOOD & DESIGN

ここ数年のグルメブームは私の住むスカンジナヴィアでも盛り上がっています。スカンジナヴィアの食文化を北欧デザインと伴に紹介します。

★Recipe★ Ovnsstekt laks med sennep og honing(サーモングリル☆マスタード&ハニー風味)

ご訪問ありがとうございます♪
Thank you very much for visiting my blog!

夏の陽気がまだまだ続くオスロです
Summer days are still continuing in Oslo.

今日は久しぶりにレシピのご紹介です♪
綺麗な環境で育った美味しいノルウェーサーモンを使います。
サーモンは我が家の「テッパン」素材!
(最近「テッパン」という言葉が流行っているようで使ってみました。
私のブログのファンだとおっしゃって下さっているAさんに言葉の意味を解説していただきました。
使ってみましたよ〜!これで合ってますか?笑)
Today I introduce a recipe uses delicious Norwegian salmon, which is grown unpolluted
Norweigian fjord. Therefore it has an international reputation for its high quality.
It´s so tasty we eat so often at home :-)


Grilled salmon with mustard & honey 2
Ovnsstekt laks med sennep og honing サーモングリル☆マスタード&ハニー風味 Grilled salmon with mustard & honey

友人から習ったこのレシピはノルウェーで人気のフードライターAndreas Viestadさんの
レシピがベースになっています。
混ぜて・漬けて・焼くだけ!
The recipe is based on a marinade by Andreas Viestad, Norway´s best-known food writer.

■材料(4人分)
生鮭の切り身4切れ
◎オリーブ油大さじ4
◎粒マスタード大さじ2
◎ハチミツ大さじ1
◎レモンの皮のすりおろし半個分
◎塩コショウ適量

Serves 4
4 Salman fillets
4 tbsp Olive oil
2 tbsp Wholegrain French mustard
1 tbsp Honey
grated rind 1/2 lemon
salt & ground black pepper

1 オーブンを200℃に設定。
◎の材料を合わせマリネ液を作っておく。
2 鮭の切り身をオリーブ油(分量外)を薄く塗ったオーブン皿に並べる。
3 マリネ液を鮭の表面に塗り30分置く。
4 オーブンに入れ、10〜12分、鮭に火が通ったら出来上がり♪

1 Preheat the oven to 200C.
To make the marinade, put the oil, honey, mustard & lemon rind and mix together.
Season with salt & pepper to fast.
2 Put the salmon fillets in an ovenproof dish.
3 Leave to marinate for 30 mins.
4 Grilled the fish in the oven for 10-12 mins, until the fish is cooked through.

Grilled salmon with mustard & honey 1
このようにお好きな野菜を添えて♪
カラフルな野菜達は当日近所であったファーマーズマーケット(Bondens Marked)で
購入しました。
特に色のグラデュエーションが美しいニンジンがお気に入り!
Serve the salmon fillets with vegetable on your choice.
The vegetable on the pics were bought at Farmers Market.
I love colour graduation of the carrots!

レシピはこちらでもご覧になれます♪
Cpicon サーモングリル☆マスタード&ハチミツ風味 by skandimat



レシピブログに参加中♪

Topic:Easy-to-make recipe - Genre:Gourmet

  1. 2013/08/27(火) 13:19:23|
  2. Recipes
  3. | Trackbacks:0
  4. | Comments:0
<<Skandi Cooking #4 8月のお料理教室 | HOME | 【Restaurant】 Breakfast at THE THIEF, Tjuvholmen, Oslo>>

Comments

Post a comment


Only the blog author may view the comment.

Trackbacks

Trackbacks URL
http://skandimat.blog.fc2.com/tb.php/336-be3f38a7
Use trackback on this entry.

Profile

skandimat

Author:skandimat
ロンドンを経て、2008年よりノルウェー、オスロ在住。語学力を活かし、大好きな食に関する最新情報を現地からダイレクトにお届けするのが目標。ノルウェー人の主人との間に一男。

INSTAGRAM @ skandimat

Instagram

Calendar

05 | 2017/06 | 07
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
- - - - 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 -

Latest journals

Link to Amazon

Monthly archive

Category

Category: None (20)
Restaurants (60)
Cafés (22)
Shops (6)
Materials & Products (10)
Recipes (186)
Culture & Trends (120)
Books (11)
Design (17)
Events (62)
Weekend Inspiration (54)

Latest comments

Search form

Display RSS link.

Link

add link

Friend request form

Want to be friends with this user.

Counter